Bier x Kaas = komen proeven

Wijn en kaas? Zooo 1988, het is bier en kaas!  En laten wij nou sinds kort samen met Booij Kaasmakers een Bier & Kaasproeverij hebben... 

Kaas en wijn zijn een bekende en goeie combinatie, maar wat als we je vertelden dat bier nog een betere is? Waar wijn qua smaak tussen zoet en zuur zit, heeft bier een veel groter spectrum waar je veel meer mee kunt experimenteren. Zo brouwden we eerder met bakkeljauw, mosterdzaad, oesters en zeewier. Uitgesproken smaken die het goed doen in combinatie met eten.  En kaas leent zich hier uiteraard uitstekend voor.

De kaas voor de proeverij komt van Booij Kaasmakers, een familiebedrijf in Streefkerk met een kaaswinkel in de Fenix Food Factory (en één van de beste kaasmakers van Nederland!).

De Bier & Kaasproeverij bestaat uit zes bieren en zes kazen en is echt gericht op de smaakbeleving en wat alle smaken in combinatie met elkaar in je mond doen. Sommige bieren en kazen zijn op elkaar afgestemd en complementeren elkaar, sommige smaken wringen misschien, maar je kunt altijd een verrassing verwachten.

Kaapse Harrie brouwen we bijvoorbeeld met szechuanpeper, Booij Kaasmakers heeft een szechuankaas. Marijke van Booij: "Toen we elkaar nog niet kenden hebben we los van elkaar iets met szechuanpeper gemaakt. Terwijl dat ingredient eigenlijk niet echt vaak wordt gebruikt in bier of kaas. Het is nu dus leuk dat je die combinatie kunt komen proeven."

De proeverij is €30 per persoon en daar ben je ongeveer anderhalf á twee uur zoet mee. Tijdens de proeverij krijg je niet alleen uitleg over de bieren en de kazen maar ook over de achtergrond van de Kaapse Brouwers en Booij. Reserveren kan via het webformulier op deze site. 

 

Nieuws

Geplaatst op 20-01-2017
Door Laura Tenret

Deel dit artikel
Lees artikel

Van classic naar craft

Lijkt op, smaakt als… Leuk hoor, al die craft bieren. Maar wat nou als je een bockbiertje op zijn tijd lekker vindt? Of een Leffe blond? Welk...
Lees artikel

Een pilske vatten bij de Kaapse Brouwers

Misschien is het je nog niet eens opgevallen, maar we hebben de laatste tijd wel eens pils op de tap of in de bierwinkel. En hier leggen we je graag...
Lees artikel

Herinneringen uit de Himalaya met het Chula-menu

Voor de eerste keer ooit in de Kaapse Kitchen: Indiase heerlijkheden! En dan bedoelen we niet een curry’tje ofzo, maar een heuse culinaire,...