Kaapse

Kaapse Kunst x Kaapse Maria

Het beste Rotterdamse bier van de wereld

Het komende jaar zullen er veel tentoonstellingen te zien zijn bij Kaapse Maria. Het doel is om jonge makers uit Rotterdam de gelegenheid te geven om zichtbaarheid te krijgen in dit prachtige, oude pand. Tegelijkertijd is het een kans om de gasten van Kaapse Maria te laten genieten van de kunst die Rotterdam te bieden heeft.

De kunst die je bij Kaapse Maria bewondert, is ook te koop. Neem contact op met de kunstenaars om hierover te informeren! Contact gegevens vind je hieronder.

Nicky Rijks is dit jaar curator. Het was haar opgevallen dat veel jonge makers na hun afstuderen de houvast van hun opleiding missen en niet langer elke dag dezelfde mensen tegenkomen. Daarom is het doel om van Kaapse Maria een nieuwe ontmoetingsplek te maken voor jonge creatieve mensen. Nicky is freelance curator en is werkzaam in Rotterdam.

Ben je maker en wil je ook exposeren bij Kaapse Maria? Neem dan contact op met Nicky via exhibitions@kaapsebrouwers.nl.

 

Te zien vanaf 25 september

 

Jur Costanza
Wat altijd te herkennen is in de werken van Jur Costanza (1993) is de georganiseerde chaos. We zien kleurrijke en speelse composities, maar hiervoor gaat hij heel systematisch en mathematisch te werk. Jur haalt inspiratie uit zijn eigen jeugdherinneringen en zijn fantasie, maar het tafereel is niet gelijk kenbaar. Hij wil juist dat de kijker tot een eigen interpretatie komt. In zijn meest recente werken gebruikt Jur de technieken van schilderen en tuften samen, een combinatie die niet vaak samen te zien zijn. De uitkomst is een spannende en speelse uitwisseling.

Contact Jur: jurcostanza@gmail.com
Instagram: jur.costanza

Olenka Limburg
In de praktijk van Olenka Limburg (1999) deelt zij haar innerlijke wereld met de kijker. In het maakproces staat eerlijkheid voorop en put ze uit haar eigen ervaringen en emoties. Zaligheid is een doorlopende serie die begon met haar afstudeerproject Ode to Sorrow; een installatie die zich richtte op het omarmen van verdriet en het niet onderdrukken van verdriet. Zaligheid gaat over kleine, gelukzalige momenten zoals de zon op je gezicht, of het doen van een hoofdstand onder water. Aan deze momenten komt echter altijd een einde. In dit geval bij Kaapse Maria, maakt Olenka ze eeuwigdurend.

Contact Olenka: oeloenkoe@gmail.com
Instagram: oeloenkoe.koenst

Sofie van Thiel
In de afgelopen jaren heeft Sofie van Thiel (1997) een unieke en persoonlijke benadering van het schilderen gekregen. Zonder een precies beeld voor ogen te hebben wanneer zij aan een werk begint, laat zij zich in haar praktijk leiden door de materialen van het doek en de verf. Kleur en beweging zijn belangrijke elementen in haar praktijk en het resultaat is altijd een expressief en emotioneel werk. Bijzonder aan deze selectie werken van Sofie zijn de toevoeging van de nooit eerder getoonde kleine schilderijen. Deze duiden haar experimenten en de progressie in haar schilderpraktijk aan.

Contact Sofie: sevanthiel@gmail.com
Instagram: sofievthiel