Kaapse

Kaapse Nieuws

Het beste Rotterdamse bier van de wereld

Share this

13 juli: Brew By Numbers Tap Takeover


Bierliefhebber pas op je tellen, want zo zeker als tweemaal twee vier is, hebben wij aanstaande vrijdag (de 13e) een Tap Takeover van Brew By Numbers.

Brew By Numbers (BBNo) uit Londen in opgericht in 2011 door de vrienden Tom en Dave. Zij ontmoetten elkaar ergens op een bergtop in China en begonnen na wat omzwervingen in de kelder van een vriend in Londen hun eigen microbrouwerij. Met behulp van boeken, onlineonderzoeken en tips van vrienden in de bierindustrie leerden zij zichzelf brouwen.

Brouwsels
De eerste drie brouwsels maakten ze met moutextract, gekookt met hop om smaak en bitterheid te geven en gefermenteerd in plastic emmers. Vanaf brouwsel nummer 4 stapten ze over naar een granenpuree, met gemoute granen in plaats van extract om meer authentieke resultaten te boeken.

Biercode
Die nummers zijn kenmerkend voor de bieren van BBNo: elk bier heeft zijn eigen viercijferige code. De eerste twee cijfers verwijzen naar de bierstijl, bijvoorbeeld 01 voor Saison en 03 voor Porter. De andere twee cijfers slaan op het recept en welke ingrediënten er zijn gebruikt, bijvoorbeeld hop, ongebruikelijke granen en fruit.

Naam
Inmiddels heel wat benummerde brouwsels verder is BBNo een gevestigde naam in de craftbierwereld.  Of het nu gaat om het ontwikkelen van nieuwe stijlen, het aanpassen van gevestigde stijlen, of om de minder bekende stijlen terug in de schijnwerpers te plaatsen, de mannen van BBNo streven ernaar elk bier met hetzelfde niveau van zorg, aandacht en respect af te leveren.

20 taps
Zelf proeven? Op de Tap Takeover nemen ze er 20 mee. Probeer vooral eens de 42|03 – DDH Pale Ale | Number Three, de 01|06 – Saison | Motueka & Lime, of de 01|32 – Saison | Bay Leaf & Rye. Hieronder de volledige taplijst, tot vrijdag (vanaf 12.00 uur)!

01|01 – Saison | Citra (5.5%)
01|06 – Saison | Motueka & Lime (5%)
01|13 – Saison | Mosaic (5.5%)
01|32 – Saison | Bay Leaf & Rye (5.5%)
01|33 – Saison | Lemon & Fennel (4.5%)
03|07 – Porter | Baltic (9.5%)
05|01 – India Pale Ale | Amarillo & Citra (6.2%)
05|31 – India Pale Ale | Simcoe & Centennial (6.2%)
07|10 – Witbier | Cranberry (5%)
08|02 – Stout | Imperial (9.9%)
11|03 – Session IPA | Mosaic (4.2%)
11|05 – Session IPA | Citra (4.2%)
18|09 – Farmhouse | Orange Witbier (5%)
18|10 – Farmhouse | Citra Tripel (9,9%)
18|11 – Farmhouse | Quince Sour Saison (5.5%)
18|12 – Farmhouse | Brett Pale Ale *Duration Collab*
21|17 – Pale Ale | Gigessa (5.2%)
23|01 – Keller Pils | Loral (4.8%)
42|03 – DDH Pale Ale | Number Three (5.8%)
55|08 – Double IPA | Coffee (8.2%)