Kaapse

Kaapse Nieuws

Het beste Rotterdamse bier van de wereld

Share this

Alles wat je moet weten over de Kaapse Brouwers in 2017


Allereerst de beste wensen natuurlijk! In 2017 gaan we zoals jullie van ons gewend zijn door met het bedenken en brouwen van mooie, nieuwe bieren. Maarre, wat nog meer?

Hoewel wij in het nieuwe jaar vol zitten met de mooiste plannen, moeten we er wel even bij vermelden dat onze toekomst onzeker is in de Fenix Food Factory. Dit jaar beslist de gemeente Rotterdam hoe het verder gaat met de loods en of wij (en alle andere ondernemers) kunnen blijven.
Momenteel bekijken we alle scenario’s en wat de gevolgen hiervan zijn. Het is moeilijk want het is onduidelijk wie over wat beslist en hoe we uit alle opties het beste scenario kunnen kiezen, maar we houden alle opties open.

Samenwerkingen
Ondertussen willen we ons in het nieuwe jaar graag richten op mooie dingen, zoals meer contact met (inter-)nationale brouwers. Bijvoorbeeld met Tap Take-Overs. Onze aandacht gaat hierbij uit naar het vinden van nieuwe brouwerijen en deze op de tap aan jullie voor te stellen. Alvast een tipje van de sluier? Stewart Brewing uit Edinburgh en het Londense Pressure Drop… En het liefst nog een wat minder bekende Nederlandse brouwerij.
Daarnaast hebben we ook nog (een soort van) take-over: we plannen een weekend waarin we bieren van Nieuw-Zeelandse brouwers als onder meer Yeastie Boys en 8 Wired op tap hebben, met uitleg van de brouwers zelf, die speciaal voor jullie de halve wereld over reizen!  Dat weekend is trouwens een complete kiwi take-over want ook onze Kaapse Kitchen staat in het teken van Nieuw-Zeeland.
En… we mogen verklappen dat we bezig zijn met een ultieme Rotterdamse collab met stadsbrouwerij De Pelgrim en brouwerij Noordt!

Festivals
In 2017 zijn we ook niet vies van een festivalletje hier en daar. In het voorjaar zal dat een Barley Wine mini-festival zijn en is de zomer gaan we voor een festival met enkel zuur bier. Wat we in het najaar gaan doen houden we nog even geheim, maar natuurlijk hebben we in september ook het welbefaamde BAF.
Over feest gesproken: voor onze alweer 3de verjaardag (in mei) hebben we brouwers uitgenodigd met wie we in de afgelopen 3 jaar een goede vriendschap hebben opgebouwd. Degenen die ons wat beter kennen kunnen misschien al raden wie dit onder anderen zijn (inderdaad, Austmann, Laugar, Tanker). Maar we zijn ook nog op zoek naar een brouwerij waarvan er in Rotterdam nog te weinig bier wordt gedronken.

Maria
En mocht het jullie ontgaan zijn, Kaapse Maria is inmiddels open! Dit is onze tweede zaak in het centrum van Rotterdam, waarin het meer draait om nieuwe ideeën en het combineren van bier en eten. Een heerlijke proeftuin dus, en de officiële opening is in februari. Tot die tijd is Maria al open, maar kijk voor de precieze openingsdagen op Maria’s Facebook.