Kaapse

Kaapse Nieuws

Het beste Rotterdamse bier van de wereld

Share this

Dit gaan we doen op ons verjaardagsfeestje


Nog  een paar nachtjes slapen en dan zijn we jarig! We vieren onze 3e verjaardag op 20 mei met het 3rd Anniversary Beer Festival en jij bent uitgenodigd. Je hoeft je zwemspullen niet mee te nemen, wat we wel gaan doen lees je hieronder.

3 jaar alweer, wat vliegt de tijd. En wat een mooi cijfer is drie eigenlijk, symbolisch voor perfecte creatie; de heilige drie-eenheid van graan, hop en gist (en water, maar dat is logisch toch?).
In die drie jaar hebben we veel meegemaakt en hebben onze bieren Rotterdam en de wereld veroverd. Afgelopen jaar zag ons zusje Kaapse Maria het levenslicht in het centrum van de stad – een proeflokaal waar het draait om het combineren van bier en eten.
Ook zijn we dit jaar voor het derde jaar op rij verkozen tot Best Brewpub in the Netherlands door RateBeer!
Reden genoeg voor een feestje dachten wij zo en dat willen we graag samen met jou vieren.

Meet the brewers
Op 20 mei kun je je van 12.00 uur tot 23.00 uur laven aan de beste bieren van brouwers die wij geweldig vinden. We hebben namelijk onze oude vrienden De Molen (NL), Laugar (Spanje), Austmann (Noorwegen), Burning Sky (UK), Labietis (Litouwen), Basqueland Brewing Project (Spanje), Magic Rock (UK), Brussels Beer Project (België) en The Kernel (UK) uitgenodigd voor het festival dus je kunt ze allemaal ontmoeten en hun bieren proeven.
Voor de gelegenheid hebben we met Gänstaller uit Duitsland ook een speciaal bier gebrouwen: Kaapse Andie. Deze Dry Hopped Imperial Lager is uiteraard verkrijgbaar op het festival, zowel op tap als op fles!

Eten
Het niveau van de hapjes overstijgt dat van prikkertjes leverworst ruimschoots, want in onze Kaapse Kitchen staan chefs Marnix Benschop en Alex Wong met een speciaal festivalmenu. Buiten hebben de chefs van Kaapse Maria een stand waar ze hun culinaire kunsten vertonen en kun je ook Stoof Catering vinden.

Hoe werkt het?
De entree voor het festival is €5,00. Hiervoor krijg je een Kaaps glas dat je het hele festival kunt gebruiken om te proeven. Na afloop mag je dit uiteraard mee naar huis nemen voor op de schoorsteenmantel. We werken met muntjes om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk aan je bier komt. Eén muntje is €2,00 en één bier is één muntje (pinnen is mogelijk). Met de muntjes kun je ook eten kopen bij de Kaapse Kitchen en buiten bij de standjes.

Tickets
We hebben ook speciale tickets in combinatie met heel veel leuks. Deze verschillende kaartjes zijn verkrijgbaar op https://shop.ticketflow.nl/3rdanniversary (Let op: alleen online verkrijgbaar. Wees er snel bij want op=op). Neem bijvoorbeeld de Regular Ticket (€25): hiervoor krijg je het Kaapse festivalglas en 10 muntjes. De Bigger Ticket (€45) bevat het Kaapse festivalglas, 20 muntjes en een fles Kaapse Andie, het 3rd Anniversary Festival-bier.
Kies je voor de Full On 3rd Anniversary Ticket dan krijg je het festivalglas, 10 muntjes, een fles Kaapse Andie, een stuk kaas van Booij Kaasmakers dat perfect past bij dit verjaardagsbier, een Kaapse Brouwers T-shirt, een Kaapse Brouwers tas (zwart of wit), stickers en een magnetische kroonkurk.
De Special 3rd Anniversary Ticket (€50) bevat alles dat de Full On 3rd Anniversary Ticket ook heeft behalve de kaas. Online is er ook een optie om 10 extra muntjes bij je ticket bestellen.

Houd onze Facebook-pagina in de gaten en we zien je op ons feestje! Trek je wel iets leuks aan?