Kaapse

Kaapse Nieuws

Het beste Rotterdamse bier van de wereld

Share this

Hoe jij met een nieuwe Kaapse trui de wereld een stukje beter maakt


Ze zijn binnen, onze nieuwe Kaapse truien! En ze zijn niet alleen mooooi, maar de wereld wordt er ook nog een beetje beter van! Wil jij ook zo’n kekke trui van biologisch katoen of andere Kaapse merchandise? Lees dan verder.

Winter is coming (oke, herfst is al hier), dus een lekker warme en toffe trui kun jij wel gebruiken. Waarom de hele wereld niet laten weten dat je graag Kaapse bieren drinkt met een Kaapse trui? Onze nieuwe truien zijn niet alleen verschrikkelijk mooi, maar ook nog eens verantwoord. Want we willen de wereld graag een stukje beter maken.

GOTS
De truien zijn van het duurzame kledingmerk Stanley & Stella, gemaakt van biologisch katoen en dragen het GOTS-certificaat (Global Organic Textile Standard). Het GOTS-principe werkt als een ketting die niet onderbroken mag worden: de katoenboer is GOTS-gecertificeerd, de breierij is GOTS-gecertificeerd, het naaiatelier is GOTS-gecertificeerd, en ga zo maar door. Zodra de ketting onderbroken wordt, vervalt het keurmerk direct en kan het niet meer hersteld worden.

Zeefdrukkerij
In dit geval gaat het om textiel en we willen er wel een logootje op dus moet er ook worden gedrukt door een zeefdrukkerij die gecertificeerd is, zodat er inkten en ingrediënten worden gebruikt die zijn toegestaan op biologisch textiel. Onze truien zijn daarom gedrukt door Superette, een Nederlandse textieldrukkerij die als eerste en vooralsnog enige in de Benelux het GOTS-keurmerk heeft. Zo is jouw nieuwe Kaapse trui dus niet alleen van bio-katoen, maar ook bedrukt met milieuvriendelijke inkt.

Arbeiders
Daarnaast richt het GOTS-keurmerk zich ook op de sociale omstandigheden van de arbeiders. We vinden het namelijk ook belangrijk dat het bedrijf dat onze truien maakt, zich houdt aan de sociale reglementen: geen kinderarbeid of discriminatie, veilige werkomstandigheden etc.

Mooi
Wil je ook zo’n mooie, verantwoorde trui? Voor €45,- is ie van jou (verkrijgbaar in de maten S t/m XXL).  Liever een Kaaps T-shirt van bio-katoen? Dat kan, deze kosten €19,90 (maten XS t/m XXL). En als je je Kaapse outfit helemaal af wilt maken stouw je je spullen ook in een katoenen Kaaps tasje (€3). De tasjes zijn er in een Kaapse Brouwers of in een Kaapse Maria variant.
Alle Kaapse kleding is verkrijgbaar in ons proeflokaal. Net als onze glazen, die trouwens ook te koop zijn. Leuk als cadeautje! Een pintglas is €5, een halve pint is €3 en zo’n leuk klein proefglaasje is €2,50.