Kaapse

Kaapse Nieuws

Het beste Rotterdamse bier van de wereld

Share this

Komt dat proeven: nieuwe Karloffs


Nieuwe bieren! Maak kennis met de Kaapse Saba, James, Tineke, Koen en Karel on Steroids.

We hebben weer lekker gebrouwen de laatste tijd en hebben hele rits Karloffs voor je om te komen proeven. Ken je de Kaapse Saba al, het eerste bier in onze nieuwe serie Chef’s Brew? Deze Juicy Yuzu IPA (5,5% alc) ontwikkelden we samen met chef Olmo van Kaapse Maria. In deze New England style IPA zit onder meer yuzu (een Japanse citrusvrucht) en madame-jeanettepeper verwerkt. De Chef’s Brews maken we in samenwerking met elke keer een andere chef. Deze kookt tijdens een overheerlijk beer & food pairing-diner passende gerechten erbij. Houd de Facebookpagina van Kaapse Maria in de gaten voor het volgende diner. Weetje: Saba betekent makreel in het Japans, de Kaapse Saba smaakt dan ook uitstekend bij deze vis…

Kaapse James
Onze nieuwe Kaapse James is een Double Farmhouse Ale (8,3% alc.) met sinaasappelschil, witte peper en koriander. James is gebaseerd op onze Kaapse Jimmy (Imperial Saison), maar net even een ander recept. Je kunt James zowel op fles als op tap komen proeven.

Kaapse Tineke
Ook de Kaapse Tineke zag onlangs het levenslicht, een Breakfast Stout van 7,9% alc. Misschien is een volle, dikke stout niet het eerste waar je aan denkt voor je ontbijt (alhoewel?), desalniettemin wel lekker ontbijterig met havermout en koffietonen. En vernoemd naar Tineke de Nooij van het vroegere Ontbijt TV op Veronica… Ook Tineke is op fles en tap verkrijgbaar.

Kaapse Koen
Kaapse Koen is een Rye IPA van 6,5% alc., licht kruidig door de rogge, maar met frisse hoparoma’s van citrus. En lekker Rotterdams want vernoemd naar Feyenoordlegende Coen Moulijn.

Karel on Steroids
De Karel on Steroids (9,5% alc) is een oude bekende die we drie jaar geleden voor het eerst brouwden en vanaf deze week (week 16) opnieuw te drinken is in ons proeflokaal. De Karel on Steroids was bedoeld als ‘gewone’ Karel, maar door een foutje van onze brouwer – die per ongeluk hop in de verkeerde tank gooide – een extra hoppige Double IPA van maar liefst 9,5% alc. Kijk op Untapped wanneer je welk bier kunt proeven of kom gewoon langs in ons proeflokaal en laat je verrassen…