Kaapse

Kaapse Nieuws

Het beste Rotterdamse bier van de wereld

Share this

Op dit bierfest kun je ongecompliceerd drinken


Een lome zomerzondag aan de kade, een fris biertje en nog vele in het verschiet. Slingerend naar huis? Nee hoor, niet met Session-bieren. Zondag 20 augustus is ons Session Fest dus we dagen je uit om het te komen proberen.

Een Session is vol van smaak, met goede ingrediënten maar laag in alcoholpercentage. Een lekkere doordrinker dus, die past in de gezondere, bewuste levensstijl die deze tijdsgeest kenmerkt. In het algemeen zie je dat het alcoholgebruik aan het dalen is en ook in de bierwereld zijn laagalcoholische bieren een trend. Waar we dus bovenop zitten met ons Session Fest (zondag 20 augustus, 12.00 uur – 23.00 uur).
Het idee van het Session Fest is eigenlijk ontstaan als grap tijdens een drinksessie op het Barley Wine Fest dat we onlangs hielden. Een tegenhanger met alleen maar bieren onder de 5% leek ons wel wat, en zo gezegd zo gedaan.

Ultieme Session
Wat maakt nou eigenlijk een ultieme Session? De naam zegt het eigenlijk al, bier dat je echt in een sessie kunt drinken. Hiervoor geldt de ‘Three Pint Rule’: een Session-bier is goed als je er drie glazen van kunt drinken zonder dat het saai wordt, oftewel dat de smaak gaat vervelen.
Vanwege het lage alcoholpercentage is Engels bier van oudsher ook vaak sessionable. In de drinkcultuur daar geldt de ongeschreven regel dat je een rondje haalt voor het hele gezelschap waar je mee bent, en net zolang blijft tot iedereen een rondje heeft gegeven. Ben je met vijf maten naar de pub, dan betekent dat dus dat je vijf pints ‘moet’ drinken. En dan is het handig als deze pints weinig alcohol bevatten.

Kortingsactie
Omdat je Sessions het beste uit een pintglas kunt drinken hebben we een speciale actie op het Fest. Koop je het speciale pintglas (€5) dan krijg je €0,50 korting op elk bier dat je van de tap bestelt. Welke bieren dat zijn?
We hebben onze oude bekende Kaapse Karel, een Session IPA. Ook hebben we nieuwkomer Kaapse Thomas, een stoombier speciaal voor het Session Fest (en ja, inderdaad van Thomas the Tank Engine).
Ook hebben we Bakkie Pleur, speciaal voor het Session Fest gebrouwen. Dit is een Berliner Weisse met koffie. Een andere Berliner Weisse is Lulletje Rozenwater, met inderdaad, rozenwater.

Pairing
Verder hebben we Droogstoppel (Irish Dry Stout) en Bakkebaard Bitter (UK Bitter) van de Bebaarde Brouwer, Slomo en Offline van Oedipus, Effe Lekker Met Je Bek In Het Zonnetje van het Uiltje en natuurlijk enkele Sessions van De Molen. Internationaal gezien zijn er ook sessionable bieren present van onder meer Laugar, Austmann, Brewdog, La Pirata, Flying Dog, Animal Army en Trumer. Genoeg te proeven dus! En voor als je trek hebt: we hebben ook een Beer & Food pairing met Booij Kaasmakers. Tot de 20e!