Kaapse

Kaapse Nieuws

Het beste Rotterdamse bier van de wereld

Share this

Slainte! Iers bezoek: TTO Galway Bay Brewery


En de tweede Tap Takeover van deze maand is een feit! Uit Ierland krijgen we op 23 maart namelijk Galway Bay Brewery over de vloer met tien van hun beste bieren.

Er komt meer uit het Ierse Galway dan meisjes voor Ed Sheeran. Craftbeer bijvoorbeeld, want de tijden dat je alleen Guinness en Murphy’s kon noemen als Iers bier zijn reeds lang voorbij.
Benieuwd naar wat er voor lekkers zoal vandaan komt? Kom dan op 23 maart vanaf 18.00 uur naar ons proeflokaal, waar Galway Bay Brewery onze taps overneemt.

Barrel aging
Deze brouwerij uit de West-Ierse kustplaats Galway bestaat sinds 2009 en werd opgericht door locals Jason O’Connell en Niall Walsh. Ze begonnen met brouwen achter in hun pub The Oslo, een van de eerste brewpubs van het land.
Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot de 5de grootste craftbeer-brouwerij van Ierland en zijn ze van 500 liter naar batches van 4000 liter gegaan. Daarbij zijn ze ook de grootste brouwerij in Ierland die zich heeft toegelegd op barrel aging.

Eeuwenoude brouwtechniek
In de brouwerij blaast het Galway Bay-team nieuw leven in de eeuwenoude brouwtechnieken van hun streek, en door dit gecompliceerde brouwproces zijn hun bieren vol van smaak. Ze produceren nu vier kernbieren en brengen het hele jaar door specials uit.
Ben je in de buurt, ga dan vooral eens langs want de brouwers geven ook rondleidingen en vertellen je graag over het oude ambacht van brouwen in Ierland.

Pubs
Na ‘moederpub’ The Oslo heeft Galway Bay Brewery niet stilgezeten want inmiddels hebben ze maar liefst 11 (!) eigen bars in Galway en Dublin.
Operations Manager Will Avery legt uit waarom. “Als mensen naar de pub gaan blijven ze vooral in hun eigen buurt. Dus wilden we overal plekken waar ze ons bier kunnen drinken. Nu hebben er dus 11. Dat kunnen we bolwerken omdat we ook een nieuw brouwhuis hebben. Maar we focussen ons ook op export naar de rest van het Verenigd Koninkrijk en Europa.”

Taplist
Eind maart dus ook in Rotterdam te proeven, maar welke bieren nemen ze mee? Will: “We komen onder andere met een hele lekkere Barrel Aged Barley Wine, de Harmonic Convergence van 12 % alc. En de Session IPA (3,9% alc) Weights + Measures met citra: lekker sappig en tropisch. En probeer vooral de Saison Phi, een Saison met kamille, rozenblaadjes, haverstro en venkel.”
Sláinte!