Kaapse

Kaapse Nieuws

Het beste Rotterdamse bier van de wereld

Share this

Van classic naar craft


Lijkt op, smaakt als… Leuk hoor, al die craft bieren. Maar wat nou als je een bockbiertje op zijn tijd lekker vindt? Of een Leffe blond? Welk craft beer lijkt daar dan op? Lees hier hoe je je weg van classic naar craft beer kunt vinden.

Regelmatig krijgen we in ons proeflokaal de vraag: “Ik drink graag bockbier, hebben jullie iets wat daar op lijkt?” of “Ik wil graag iets dat smaakt als witbier”. Ons barpersoneel geeft natuurlijk graag advies en we laten je al proevende de bieren op tap ontdekken. Wil je op eigen houtje op ontdekkingsreis? Dan hier iets wat je in je achterhoofd kunt houden. En laat je vooral verrassen.

Leffe Blond
Drink je graag Leffe Blond? Dit Belgische bier is vooral zoetig dus als je daar van houdt kun je een Barley Wine proberen. Let wel op, Barley Wine heeft een hoger alcoholpercentage (tussen de 8,5% en 12%) dan Leffe Blond (6,6%). Zoek je iets lichters dan kun je gaan voor onze Kaapse Carrie (Strong IPA, 6,5%) of Kaapse Thomas, ons stoombier.

Witbier
Fan van een witbiertje, zoals een Hoogaarden Wit? Fris, met fruittonen… Ga dan voor de Disco Sour van Austmann, Commanderin van Gänstaller of een niet al te zure Berliner Weisse. En dan hier even een nutteloos feitje: Pierre Celis brouwde in de jaren 60 het originele Hoegaardenbier. In de jaren 80 nam Interbrew de brouwerij over, die het recept veranderde naar het Hoegaardenbier dat we nu kennen. Ben je nou benieuwd hoe een originele Hoegaarden smaakt, ga dan op zoek naar Celis White…

Bockbier
Maar, witbier is toch vooral lekker in de zomer, in de herfst is het vooral bockbier wat de klok slaat. Kenmerkend aan bockbier is dat het ondergistend is, caramelmouten en geroosterde mouten bevat. Dan kom je al snel bij de Kaapse Carrie, Kaapse Noor (Brown Ale) of Kaapse Bea (Black Rye IPA) uit. Misschien niet het meest voor de hand liggende maar probeer ook eens een smoked beer of rauchbier. Niet iedereen houdt ervan, maar als je het eenmaal hebt ontdekt…

Duvel
Dan een Duveltje: een sterk blond, zwaarder bier van 8,5%. Een craft beer-alternatief qua smaak is de Kaapse Harrie (wel iets lichter in alcohol), of anders een Imperial of Double IPA. En als we dan toch in de dubbele bieren blijven: de Westmalle Dubbel. Dit trappistenbier wordt gebrouwen binnen de muren van de abdij Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart in Westmalle, zonder winstoogmerk en door belijdende monniken (die overigens niet mogen praten tijdens het brouwen en het bottelen). Als je een Westmalle Dubbel lekker vindt, probeer dan ook eens de Northumberland van Austmann.

Kanon
Liefhebbers van Kanon, dat zware bier van Grolsch, kunnen een Kaapse Andie (Imperial Lager) proberen en als je houdt van Rochefort 10, een donkere Quadrupel, ga dan vooral voor de Barley Wine en barrel aged-bieren,  zoals de Bommen & Granaten van brouwerij de Molen.
Lekkere craft beers proeven met daarbij uitleg van een expert kan natuurlijk ook, want in ons proeflokaal en op locatie geven wij bierproeverijen! Kijk voor meer informatie daarom verder op onze website.