Kaapse

Kaapse Nieuws

Het beste Rotterdamse bier van de wereld

Share this

Waarom je In The Dark We Live moet drinken


Elke maand zetten we een brouwerij in het zonnetje. Gewoon omdat we enorm fan van ze zijn. In juni is dat de Schotse brouwerij Tempest Brewing.

Er komt meer uit Schotland dan Brewdog en whisky. Zoals Tempest Brewing, vorig jaar uitgeroepen tot Beste Brouwerij van Schotland door BII Scotland.
Het verhaal van Tempest is ‘dat van avontuur, globe-trotting, hard werken en passie’,  zoals ze het zelf zeggen.

Nieuw Zeeland
In 2010 werd Tempest Brewing Company opgericht door Gavin Meiklejohn. Deze Schot (en thuisbrouwer) woonde in Nieuw Zeeland waar hij een opleiding tot chef deed. In 2007 keerde hij terug naar Schotland om The Cobbles Inn te runnen. Omdat hij van zijn gasten constant verzoekjes kreeg voor lokaal bier besloot hij zijn tent om te bouwen tot zijn eigen brouwerij.

Wereld
De brouwers van Tempest maken graag bieren met uitgesproken smaken en halen hun inspiratie  van over de hele wereld. Van lokale producten die ze bij wijze van spreken voor hun deur vinden tot hop uit Nieuw Zeeland, de craft beer pioniers in Noord-Amerika en wat ze zelf graag drinken.

Seasonals
Aanvullend op hun reguliere bieraanbod en hun seasonals proberen ze maandelijks limited editions te brouwen. Twee jaar geleden verhuisden ze naar een ruimere 30 hectoliter-brouwerij, waar ze met meer capaciteit, mensen en een semigeautomatiseerd bottelsysteem de volledige controle over hun productieproces – van concept tot eindproduct – hebben.

Tap 27
Benieuwd naar hun bieren? Deze hele maand (zoals de voorraad strekt) hebben we bieren van Tempest op tap 27, zoals The Pale Armadillo (een Session IPA waarin West Coast hop Schotse gerst ontmoet). Of Black IPA In The Dark We Live: lijkt op een porter, maar is wel degelijk een IPA, met complexe hoppen en met rijke mouten.
Of kom op 22 juni naar Kaapse Maria, ons zusje in Rotterdam Centrum, waar we een Tempest Tap Take-Over hebben en je ze persoonlijk kunt ontmoeten. Meer hierover lees je op de Maria Facebook-pagina.