Kaapse

Kaapse Nieuws

Het beste Rotterdamse bier van de wereld

Share this

Waarom Silk Route de ultieme culinaire collab is


Kaapse Kitchen-veteranen Joris, Erika en Ben bundelen hun krachten: “Onze gerechten zijn een ontmoeting tussen smaken, culturen, talen, zielen en seizoenen.”

We hartje collabs, en we zijn dan ook trots dat we deze week een ultieme culinaire collaboratie in onze Kaapse Kitchen hebben. Oudgedienden Joris Booman, Erika Hirose en Ben Lenzner stonden eerder in onze keuken en hebben nu hun krachten gebundeld in Silk Route!
Joris ken je misschien van Think BIG, hij bereidde eerder een hele stier van kop tot staart. Ook Erika is van Think BIG en van oprichtster van WAKEAT, waarvoor ze volgens traditioneel Japans recept verschillende miso’s maakt. Ben uit New York van Springs Assembly maakte eerder met zijn vrouw Shraddha onder meer Paratha-maaltijden in de Kaapse Kitchen. Ben en Erika kennen elkaar van Rotterdam Collective en Erika en Joris werken in andere projecten samen.

Culinaire helden
Vanuit alle hoeken van de planeet zijn deze culinaire helden bij ons in de keuken beland en deze week (2 tot en met 8 april) maken ze een verbinding tussen de internationale keukens.
“Ik kom uit Nederland, Erika uit Japan, Ben uit Amerika maar heeft via zijn vrouw Indiase connecties. We wilden iets verzinnen wat ertussen zat dus keken we wat middenin ligt. Zo kwamen we op de zijderoute”, legt Joris uit, doelend op de eeuwenoude handelsroute door Centraal-Azië.
Ben vult aan: “Wat veel mensen zich niet realiseren is dat Europa en Azië via deze zijderoute met elkaar verbonden zijn. Onze gerechten zijn dan ook een ontmoeting: tussen smaken, culturen, talen, zielen en seizoenen. Want we maken een brug tussen de winter en de lente door naast winterse knolgroenten en pompoen lenteachtige bladgroente als spinazie te gebruiken.”

Boterzacht lamsvlees
Waar je dan aan moet denken?  Boterzacht lamsvlees dat 12 uur lekker heeft liggen garen in de houtskooloven, verrassende ‘Orange Miso Sake Roast Chicken’ en voor de vegetariërs ‘Miso Mirin Spring Mushrooms’. Allemaal geserveerd met walnotencrumble, bloemkoolpuree, euraziatische wortelsalade, ajika (Georgische pesto, ja het bestaat), zelfgemaakte Kimchi en miso-yoghurt.
Ben je met zn tweeën (of heb je een enorme eetlust) maar kun je niet kunt kiezen dan bestel je gewoon de Tasting for Two: een combinatie van alle gerechten in kleinere porties. En vergeet het Gajjar Ka Halwa dessert van zoete gesauteerde wortel met kardemon niet…

Smaakexplosies
Hoe je je voelt  als je al dit lekkers eet? Als een reiziger die nieuwe horizonten ontdekt, je mond een smeltkroes van smaakexplosies. Iets met een engeltje, pies en tong…Laat je vooral verrassen door alles wat je proeft. Want wortel is wortel, maar door de exquise miso van Erika in de euraziatische salade een wereld van verschil met de zoete kardemonwortel van het dessert.
SilkRoute is, zeker gezien het internationale karakter, absoluut een aanrader om na de marathon van komende zondag te komen eten…