Kaapse

Kaapse Nieuws

Het beste Rotterdamse bier van de wereld

Share this

Wat je in 2018 van ons kunt verwachten


De beste wensen nog hé, al een beetje bijgekomen van de jaarwisseling? Wij wel en we hebben er zin in want 2018 wordt een waanzinnig mooi jaar! Dit jaar bestaan we 4 jaar, man man man wat gaat de tijd hard. We vieren onze verjaardag op zaterdag 19 mei dus save the date. Net als voorgaande jaren wordt het een knalfeest waarvoor we de beste internationale brouwerijen hebben uitgenodigd.

Line-up
Brouwerijen die staan voor topkwaliteit, die diepgang en mooie bieren hebben en die wij gewoon megagoed vinden. Naast oude bekenden die hier aan voldoen willen we jullie ook laten kennismaken met onze nieuwe ontdekkingen. Zo bestaat de line-up voor ons 4th Anniversary Festival onder meer uit ‘new finds’… (tromgeroffel)… Pressure Drop (Londen), l’Ermitage (Brussel) en het Italiaanse CR/AK!

Beer pong
Omdat wij er wel van houden de boel een beetje op te schudden wordt ons verjaardagsfeestje dit jaar een tikkie anders dan voorgaande jaren. Zo zetten we namelijk de internationale beer pong traditie voort! Komt dat zien dames en heren, hoe de brouwers met elkaar de strijd aangaan in de Brussels Beer Project International Beer Pong Competition. De titelverdediger is l’Ermitage,  lukt het ze op 19 mei hun eer te verdedigen?

Tap Take Overs
De beer pong-competitie mag dan wel een strijd zijn, de rest van het jaar zijn we altijd dikke maten met andere brouwerijen, dat bewijzen de vele Tap Take Overs die we dit jaar hebben. Te beginnen met die van Laugar op donderdag 18 januari. Onze Spaanse vrienden brengen 22 van hun beste bieren mee naar de Kaap dus kom ze proeven. We zijn nog met meer Tap Take Overs bezig, dus houd vooral onze Facebookpagina in de gaten.

Kaapse Jordy
En over samenwerkingen gesproken: zet je schrap voor ons nieuwe lentebier dat we samen met Jordy’s Bakery maken! Hoe Rotterdams wil je het hebben? Wat de Kaapse Jordy gaat zijn verklappen we nog niet, maar dat het bijzonder wordt is zeker…
Ook zijn we in het diepste geheim bezig met het organiseren van beer + food + thoughts-pairings. Dit worden magische diners op zeer ongewone locaties door de stad, maar ook daarover hoor je later meer.

Groentemannen
In de Fenix-loods kun je dit nieuwe jaar ook een nieuwe onderneming tegenkomen: De Groentemannen van Rotterdam. Dit familiebedrijf is ook wel bekend als De Westlandse Tuin en zit in de loods op de plek waar voorheen Rechtstreex zat.  Ze begonnen in 1925, toen opa met paard en wagen door de straten van Rotterdam Charlois ging met groente en fruit. De Groentemannen werken met biologische, duurzame en lokale producten. Ze hebben eigen telers voor hun seizoensproducten en noemen zichzelf ‘echte vakidioten die alleen het beste goed genoeg vinden’. Wij vinden onze nieuwe buren in ieder geval een mooie aanvulling voor de loods.

Kaapse Maria
2018 is ook het jaar waarin ons kleine zusje Kaapse Maria één kaarsje uit mag blazen. En wat zijn we trots op haar! Maria is inmiddels een gevestigde naam in Rotterdam en iedereen is lyrisch over het eten. We willen het team dat daar zo hard aan heeft gewerkt dan ook bedanken. En bij elkaar genoeg redenen om Maria’s verjaardag het eerste weekend van februari te vieren met een lekkere party…