Kaapse

Kaapse Verhaal

Het beste Rotterdamse bier van de wereld

Hallo! En welkom

Wij zijn Kaapse Brouwers. Wij zijn de brouwers die craft beer hebben geïntroduceerd aan Rotterdam, en Rotterdam aan de wereld.

Met onze Kaapse recepten brouwen we non-conformistische bieren. We kiezen voor gedurfde recepten, smaak experimenten en eigentijdse craft bieren. In onze Brewpub op de Kaap (Fenix Food Factory) kan je onze uiteenlopende smaken proeven. Bij Kaapse Maria, een moderne buvette, kiezen we voor verrassende gerechten in combinatie met craft bier. Zo maakt de wereld kennis met onderscheidende smaken vanuit onze Rotterdamse thuishaven!

Het Kaapse Proeflokaal is onderdeel van de Fenix Food Factory: een verzameling culinaire ondernemers met een liefde voor ambachtelijke en eerlijke producten. Koffie, kaas, bier en nog zo veel meer worden er lokaal geproduceerd én verkocht. Samen staan we voor een smaakrevolutie in Rotterdam en tonen we hoe sterk ondernemerschap tot buitengewone resultaten kan leiden.

Geschiedenis

Het idee om een eigen brouwerij te beginnen ontstond bij Tsjomme na zijn tijd in Engeland. Werkend in de eerste Craft Beer Bar  van Londen, The Rake, kwam hij erachter dat er nog veel te leren viel over bier. Hij begon thuis zijn eigen bier te brouwen en besloot in 2014 dat hij het grootser wilde aanpakken.

Niet veel later kwam hij Menno en John tegen, eigenaars van Brouwerij de Molen in Bodegraven, en vertelde hen zijn verhaal. Vervolgens hebben ze hem leren brouwen met een oude brouwinstallatie die zij overhadden. Zo ontstond Kaapse Brouwers.

“Een dag bestelde ik ergens een biertje en ik kon weer eens geen lekker biertje bestellen en toen zei iemand tegen me nou dan ga jij het toch doen?”

Met een aantal andere ondernemers ontstond er een plan: een foodhall waar meerdere ondernemers hun producten konden verkopen. Met dit plan en een prachtige loods (de oudste van Europa!) in Katendrecht als locatie stapte Tsjomme naar de Gemeente van Rotterdam. Niet veel later was de Fenix Food Factory een feit en konden de eerste biertjes getapt worden.

Naast Katendrecht wilde Kaapse Brouwers zijn liefde voor bier en eten ook delen in het centrum van Rotterdam. Tsjomme begon samen met Geneviève Vachon, die in Katendrecht de Kaapse Kitchen runde, een zoektocht naar een goede, geschikte plek die werd gevonden in een oude tapasbar genaamd Maria. Deze bar was bekend bij veel Rotterdammers en is daarnaast de naamgever van Kaapse Maria.

“Ik heb een grote liefde voor eten en drinken en vind dat de kwaliteit daarvan echt goed moet zijn.”

In dit prachtig, sfeervol oud herenhuis draait het allemaal om de combinatie van bier met eten en kun je genieten van eerlijke, verrassende en creatieve gerechten, terwijl je verwend wordt met een groot aanbod aan craft beer, natuurwijn en andere bijzondere producten.