Kaapse

Kaapse Verhaal

Het beste Rotterdamse bier van de wereld

Hallo! En welkom

Wij zijn Kaapse Brouwers. Wij zijn de brouwers die craft beer hebben geïntroduceerd aan Rotterdam, en Rotterdam aan de wereld.

Met onze Kaapse recepten brouwen we non-conformistische bieren. We kiezen voor gedurfde recepten, smaak experimenten en eigentijdse craft bieren. In ons proeflokaal Kaapse Kaap (Fenix Food Factory) kun je onze uiteenlopende smaken proeven. Bij Kaapse Maria, een moderne buvette, kiezen we voor verrassende gerechten in combinatie met craft bier. Zo maakt de wereld kennis met onderscheidende smaken vanuit onze Rotterdamse thuishaven!

Kaapse Kaap is onderdeel van de Fenix Food Factory: een verzameling culinaire ondernemers met een liefde voor ambachtelijke en eerlijke producten. Koffie, kaas, bier en nog zo veel meer worden er lokaal geproduceerd én verkocht. Samen staan we voor een smaakrevolutie in Rotterdam en tonen we hoe sterk ondernemerschap tot buitengewone resultaten kan leiden.


Geschiedenis

Tsjomme Zijlstra, oprichter van Kaapse Brouwers, is eigenlijk afgestudeerd in Filosofie, maar ontdekte tijdens zijn werk voor de allereerste Craft beer bar van Engeland (The Rake) dat hij zich meer wilde gaan verdiepen in de wereld van het bier.
Terug in Nederland, begon hij thuis met brouwen en legde vervolgens contact met de eigenaren van brouwerij De Molen.
Zij leerden hem de kneepjes van het brouwvak! Met een compacte brouwinstallatie die De Molen nog overhad als opzet, werd Kaapse Brouwers een feit.

Met de wens het grootser aan te pakken, stapte Tsjomme vervolgens met een aantal andere ondernemers naar de Gemeente Rotterdam. Het plan was om de oudste loods van Europa om te toveren tot een foodhall. Dit plan werd aangenomen en de Fenix Food Factory werd de eerste thuishaven van Kaapse Brouwers als microbrouwerij en proeflokaal. Vervolgens kwam er in samenwerking met Genevieve Vachon, een uitbreiding met Gastropub Kaapse Maria (Rotterdam Centrum) en inmiddels is er een volledig onafhankelijke brouwerij in het iconische Keiledistrict in Rotterdam West, met als hoofdbrouwer Etienne Vermeulen. Begin volgend jaar komt daar bruine kroeg Kaapse Willn’s nog bij!